måndag 5 april 2010

985. Ruccola

Senapskålen lanserades i Sverige för 30 år sedan. Alla hatade den eftersom den var besk och äcklig. 20 år senare lanseras senapskålen återigen. Det blir succe! Alla älskar plötsligt senapskål. Den är "kryddig", den "bryter av", den är "pepprig" och den "har mycket smak". Det är konstigt. Hur kommer sig denna plötsliga omställning? Jo, man var smart nog att avskaffa det inte så sexiga svenska namnet senapskål till förmån för det medelhavsklingande, basilikadoftande och olivolje-indränkta - Ruccola. Snöbollen var i rullning. 2010 kan du inte köpa en sallad utan att den innehåller detta ogräs. Sverige hjärta Italien. Vidrigt var ordet.

3 kommentarer:

  1. Jag håller inte med dig. Däremot är jag med på hatet mot det övriga, samt det som kommer. När kommer det?

    SvaraRadera
  2. Tack, jag är inte ensam.

    /Winte

    SvaraRadera